Rüübe kodulehele sisenemiseks peab olema vähemalt 18 aastat vana!

You have to be over 18 to enter Rüübe vodka's home page!

AUHINDADEGA PÄRJATUD EESTI KÄSITÖÖVIIN RÜÜBE

OSTA KOHE
3 bottles of vodka

Auhinnatud käsitööviin RÜÜBE on valmistatud Eesti kohalikust mahepiiritusest ja puhtast loodusest kogutud taimedest.

Ühendasime põlised eestimaised viinavalmistamise traditsioonid modernsete tehnoloogiatega, mille tulemuseks on suurepärased maitseelamused. RÜÜBE maitseviinad ja geograafilise tähisega "Estonian vodka“ kaitstud „Haljas“ on väärikad valikud nii erilisteks tähtpäevadeks kui kingituseks!

Quote

Iidne tarkus.
Teistmoodi tegelikkus.

UUS: KÄSITÖÖ-MAITSEVIIN RÜÜBE TŠILLI-MUSTASÕSTRA
Award

UUS MAITSE, 100% MAHETOODE

UUS: KÄSITÖÖ-MAITSEVIIN RÜÜBE TŠILLI-MUSTASÕSTRA Uuri lähemalt
14.9€ 200ml
25.9€ 500ml
KÄSITÖÖVIIN RÜÜBE „HALJAS“
Award Award Award Award

EESTI PARIM VIIN 2020

KÄSITÖÖVIIN RÜÜBE „HALJAS“ Uuri lähemalt
11.9€ 200ml
18.9€ 500ml
KÄSITÖÖ-MAITSEVIIN RÜÜBE PÕDRAKANEPIGA
Award Award Award

NORDIC SPIRITS AWARDS 2021 HÕBE

KÄSITÖÖ-MAITSEVIIN RÜÜBE PÕDRAKANEPIGA Uuri lähemalt
13.9€ 200ml
23.9€ 500ml
KÄSITÖÖ-MAITSEVIIN RÜÜBE INGVERI JA PIPARMÜNDIGA
Award Award

CRAFT SPIRITS BERLIN 2020 HÕBE

KÄSITÖÖ-MAITSEVIIN RÜÜBE INGVERI JA PIPARMÜNDIGA Uuri lähemalt
13.9€ 200ml
23.9€ 500ml

Lugu algas…

Iidse metsa kohal käib kõrgelt südasuvine päike. Seal, kuhu ta ei küündi, valitsevad varjud ja salapäraselt lõhnav tume maailm. Seal, kuhu päike ulatub, laotub kuuma lehvikuna uimastav metsataimede aroom. Metsa veeres kiigub tuules nõtke põdrakanep, kandes uhkusega oma kõrget roosakat krooni….nii leidsid selle taime neli hakkajat Eesti meest ja otsustasid selle aroomi ning maitse koos mahepiiritusega pudelisse villida.

​Nüüdseks on mahealkoholitootja Surakas kokku pandud kaks unikaalset RÜÜBE käsitöö-maitseviina. Ühele annab iseloomu esiisade loitsurohi põdrakanep, teisele lisavad vunki särtsakas ingver ja piparmünt. Lisaks maitseviinadele on meie valikus ka Eesti parimaks viinaks tunnistatud kohalikust mahepiiritusest toodetud Rüübe „Haljas“, mis on ka kaitstud geograafilise tähisega “Estonian vodka“.

Sest Eestimaa suve värvi- ja lõhnakülluse kõrvale pole panna midagi samaväärset!

Pea iga metsataim on olnud iidsetest aegadest peale meie esivanemate tervisehädade leevendajaks, kuid tänapäeval on meile olulisemaks muutunud meeleline nauding. Nauding imelisest looduse andide aroomist ja maitsest.

RÜÜBE on väärikas valik erilistel tähtpäevadel ja sobib hästi ka soliidseks kingituseks.

Quote

Muudab väärt seltskonna
veel paremaks – maitseb hää
nii puhtalt kui ka segatuna!

Quote

Degusteerisime 14 TalTechi Avatud ülikooli Toitlustuskorralduse akadeemia VII lennu lõpetaja osavõtul ning tippsommeljee Aivar Vipperi juhendamisel Rüübe käsitööviinasid. Kõik degustatsiooni käigus testitud Rüübe viinad olid mõnusalt kristallselged, kuna tegemist on 100% mahetoodetega. Rüübe viinad said allolevate hinnangute osaliseks.

KÄSITÖÖVIIN „HALJAS“: joogis oli tunda rukki täisküpsust ja magusust. Hästi tasakaalus ja puhta maitsega selge traditsiooniline viin. Järelmaitses oli tunda rukki magusust. “Haljas” on tõeliseks ehteks igale peolauale.

Keskmine hinne: 8,31

RITTA ROOSAAR TalTech Avatud ülikooli ja Eesti ettevõtluskõrgkooli Mainor lektor
Quote

Haljas RÜÜBE – välimuselt kirgas, veidi õline, aroomi poolest puhas ja veidi vürtsika alatooniga viin. Maitselt tulevad esile kerged vürtsid ja veidi magus alatoon. Asjalik pakend. Ilus puhas toode, mida soovitan kindlasti mõistlikus koguses nautida. Annan 100 punkti skaalas hindeks 90 punkti

Ingveri-mündi RÜÜBE – välimuselt kirgas, aroomis võimsad mündi noodid. Maitselt tuntav münt, mis veidi integreeritud ingveriga.

Põdrakanepi RÜÜBE – välimuselt kirgas, aroomis ravimtaimed, raba ja südasuvised metsaalused aroomid. Maitselt vürtsikas. Maitse on isegi ahvatlevam, kui aroom.

Viimaseid kahte (Ingever-mündi ja Põdrakanepi) soovitan kasutada pigem kokteilide tegemiseks.

  1. Viinad on degusteeritud +10 kraadi juures tulbikujulisest klaasist.
Quote

„Juba Rüübet välja valades tekitas viina aroom minus soovi saada selle juurde grillitud lamba ristluutükk. See tunne oli esmakordne ehk kunagi varem pole ma kogenud, et viin võib koheselt seostuda toiduga.

Rüübe viina juurde ei ole vaja pealejooki – see on väga puhta maitsega ja selgelt esimene toiduviin minu jaoks.

Põdrakanepi Rüübe puhul meeldib mulle selle puhtus aroomis ja maitses. Pealgi on rüüpeajal tulnud head mõtted selged veel ka hommikul. Perega oleme me suured fermenteeritud põdrakanepitee austajad. Rüübe viina proovimine oli kui kohtumine hommikuse sõbraga, aga hoopis õhtul.“

Quote

„Rüübe viina soovitan soojalt – vaid keskpärast viina tarbitakse külmana. Nagu aru võib saada, on tegemist täielikku tippklassi kuuluva joogiga.

Ingveriga Rüübe on väga hea aroomiga ning mulle isiklikult tundub, et see on ka mõõdukate raviomadustega. Vähemalt mina olen saanud sellest abi erinevatele vaevustele.😊 Tegelikult peaks põdrakanepiga Rüübe olema terve Ida-Eesti tunnusjook ajaloolise Ivan-Tšai ehk põdrakanepitee elus hoidmise piirkonna austuseks.“

Quote

„Käsitööviin Rüübe valikust leiab nii klassikalisi maitseid kui ka miskit uut ja põnevat. See sobib ideaalselt nii puhtalt nautimiseks kui põnevate kokteilide ja segujookide valmistamiseks.“

KRISTJAN MARKII sommeljee ja gurmaan

Viimased uudised

Värskelt on valminud uus käsitöö-maitseviin Rüübe tšilli-mustsõstra!

august 2021

2021. aasta jaanipäeval valmis meil täiesti uus toode, milleks on […]

Loe edasi

Rüübe käsitööviinal on avatud uus koduleht!

august 2021

Augustis 2021 avasime Rüübe käsitööviinade uue kodulehe www.surakas.ee. Lisaks uuendatud […]

Loe edasi

Käsitööviin Rüübet testis TTÜ Avatud ülikooli Toitlustuskorralduse akadeemia VII lend

juuni 2021

Tallinna Tehnikaülikooli Avatud ülikooli Toitlustuskorralduse akadeemia VII lennu mõtted ja […]

Loe edasi