Rüübe kodulehele sisenemiseks peab olema vähemalt 18 aastat vana!

You have to be over 18 to enter Rüübe vodka's home page!

 

Käsitööviin Rüübet testis TTÜ Avatud ülikooli Toitlustuskorralduse akadeemia VII lend

juuni 2021

Käsitööviin Rüübet testis TTÜ Avatud ülikooli Toitlustuskorralduse akadeemia VII lend

Tallinna Tehnikaülikooli Avatud ülikooli Toitlustuskorralduse akadeemia VII lennu mõtted ja järeldused peale 25.05.2021 läbi viidud Rüübe viina degusteerimist.

Käsitööviinade degustatsioonil osales 14 TalTechi Avatud ülikooli Toitlustuskorralduse akadeemia VII lennu lõpetajat. Degustatsioni aitas läbi viia üks Eesti parimatest sommeljeedest Aivar Vipper.

Degustatsiooni aluseks oli koostatud testküsitlus, mis koosnes 9 küsimusest, hinnata sai 10 palli süsteemis. Esialgu võib tunduda, et viin on nii tavaline toode, et mis siin ikka maitsta, aga võta näpust. Osalejad analüüsisid tooteid ja süstematiseerisid tulemused keskendudes viina välimusele, aroomile, maitsale, alkohoil integreeritusele ja järelmaitsele, mis kõik seostub toote kvaliteediga. Olulise komponendina hindasime ka järelmaitset – kas ta on sametine, kare, alkohooline vms. Järelmaitse on alati see, mis jääb meelde, sest see on viimane kokkupuude proovitud tootega.

Kõik degustatsiooni käigus testitud Rüübe viinad olid mõnusalt kristallselged, kuna tegemist on 100% mahetoodetega. Rüübe viinad said allolevate hinnangute osaliseks.

  1. KÄSITÖÖVIIN „HALJAS“
    Joogis oli tunda rukki täisküpsust ja magusust. Hästi tasakaalus ja puhta maitsega selge traditsiooniline viin. Järelmaitses oli tunda rukki magusust. “Haljas” on tõeliseks ehteks igale peolauale.

Keskmine hinne: 8,31.

  1. KÄSITÖÖ-MAITSEVIIN RÜÜBE PÕDRAKANEPIGA

Käsitööviinal on põnev aroom ja maitse. Hämmastavalt selgelt on tunda põdrakanepi meeldivaid ja magusaid nüansse. Kui tuua paralleele, siis oli selle maitses ja aroomis suur sarnasus Ivan Tšai’ga. Vanausulised kasutavad Ivan Tšaid (põdrakanepi teed) tänaseni kõikide vaimu- ja ihuhädade korral, viinagi on aastasadu samal eesmärgil pruugitud. Suurele osale degusteerijatest osutus põdrakanepi Rüübe lemmikuks. Järelmaitse on sellel maitseviinal kergelt mõrkjas ja magushapukas.

Kommentaar degustatsioonilehelt: “Tarbiksin antud toodet mingis Eesti looduskaunis kohas, näiteks metsa või mere ääres toimuval üritusel shotina.”

Keskmine hinne: 8,70.

  1. KÄSITÖÖ-MAITSEVIIN RÜÜBE INGVERI JA PIPARMÜNDIGA

See oli minu isiklik vaieldamatu lemmik – mulle väga meeldis toote aroom, milles domineerib piparmünt, parajalt on tunda ka ingverit. Võib – olla edaspidi võiks ingveri maitse olla isegi tugevam. Järelmaitse on täidlane, meeldiv, mõnus ja värskendav. Osadele degusteerijatele see meeldis, osad ootasid aga tugevamat ingveri maitset.

Soovitame tarvitada külmemal ajal, kindlasti on ingveri-piparmündi rüübe põnev komponent kokteilide koostises.

Keskmine hinne 8,40.

Alkohol oli kõikkitesse käsitletavatesse toodetesse väga hästi integreeritud.
Suhtume suure poolehoiuga Eestis tegutsevatesse väiketootjatesse ning soovime neile edu!

Edu ja jõudu,

Ritta Roosaar
TalTech Avatud ülikooli lektor
Eesti ettevõtluskõrgkool Mainor lektor
WineArt OÜ
Wineart koolitused
Sommeljee ja koolitaja
Eesti Baarmenite Assotsiatsioon, asutajaliige
Eesti Sommeljeede Assotsiatsioon, asutajaliige
Eesti Ajakirjanike Liit